אחרי הפלה שנייה ברצף

דיון מתוך פורום  אובדן הריון - תמיכה וליווי

09/07/2018 | 23:25 | מאת: טלי

שלום. לפני 7 חודשים עברתי הפסקת הריון בתחילת שבוע 9 לאחר שלא נצפה דופק והעובר הפסיק להתפתח בשבוע 6 (לא היה דופק מלכתחילה). היתה תקופה קצרה של עצב אבל הבנתי שזה קורה הרבה ואין מה לעשות (אני גם לא צעירה, בת 39) והמשכנו הלאה. אתמול עברתי שוב הפסקת הריון בתחילת שבוע 9, הפעם היה דופק אך הוא הפסיק. אני הרבה יותר עצובה הפעם. עדיין בבית ומתכוונת להישאר עוד כמה ימים, לא ממש מוכנה לחזור לעבודה (וגם יש עדיין דימומים). למזלי, יש לי בעל מדהים שעוטף אותי בחום ותמיכה, וגם המשפחות. וגם ברור לי שארצה להיכנס להריון כמה שיותר מהר, אנחנו מאוד רוצים ילדים (למזלנו גם אין לנו בעיות מבחינה זו, אני נקלטת מהר באופן טבעי טפו טפו טפו). אבל אני גם מפחדת. בנקודת זמן זו, הבאת ילד לעולם מרגישה לי כמו משימה בלתי אפשרית. נראה לי שבהריון הבא אהיה מלאה עוד יותר בחרדות, כי בכל רגע נתון ובכל שלב עלול לקרות משהו שיהרוס את החלום הזה. בקיצור אני לא ממש יודעת מה רציתי לשאול, אולי איך מתמודדים עם החרדות, האם יש דרך שלא באמצעות טיפול? תודה

24/07/2018 | 12:33 | מאת: ryv123

הי טלי יקרה. אני מצטערת לקרוא על ההפלות שעברת. נשמע שבאמת את עם רצון ואופטימיות וגם תמיכה מהסביבה שלך. מובן לגמרי שאחרי האובדנים יעלו עכשיו או במהלך ההריון הבא חששות או חרדות.חשוב לשים לב לעוצמה של התחושות והרגשות שלך. כל יום הוא יום בפני עצמו ויכולים להיות טובים יותר וטובים פחות. לנסות לחשוב ולמצוא דברים או אנשים שיכולים לעזור לך להירגע. חשוב שתשימי לב למה שאת מרגישה וזקוקה לו, וגם אם בהמשך תרגישי מצוקה משמעותית או קושי מזמינה למצוא מקורות תמיכה נוספים, אחד מהם בהחלט יכול להיות טיפול. מאחלת בהצלחה רבה והריון תקין וידיים מלאות. חיבוק. רינת

מנהלי פורום אובדן הריון - תמיכה וליווי