צלילות מהי

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

16/04/2010 | 00:24 | מאת: שרונה

שלום רב, רציתי לברר מה הפרוש המדוייק למונח "צלול" האם מדובר באדם הנמצא בהכרה מלאה (אינו שולל את היותו של האדם בתהליך דמנטי) או מדובר באדם עם קוגניציה תקינה ללא ירידה קוגנטיבית. ולשאלה כללית יותר - לא תמיד אנשי המקצוע מפרשים את המונחים בעברית באותה צורה. האם הנך יכול להמליץ על ספרות מסויימת שממנה ניתן ללמוד את ההגדרות של המושגים השונים בעברית (בתחום הקוגניציה). תודה וכל טוב.

18/04/2010 | 09:04 | מאת: ד"ר אלי ורטמן

שרונה שלום, צלול, הכוונה בדר"כ : בהכרה מלאה, מתייחס לגרויים בצורה מלאה ותקינה, אך לפעמים יכולים להיות מובנים אחרים, תלוי בקונטקסט. כדאי לברר ולמצוא בקורסים אקדמיים שונים העוסקים בנושא. אין חומר חופשי מאורגן בעברית. בברכת בריאות טובה, ד"ר א.ורטמן, מנהל מרפאת "מרחב" קרליבך 13, תל אביב, 03-5613737

מנהל פורום אלצהיימר