שינויי זיכרון בגיל מבוגר

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

01/04/2010 | 12:37 | מאת: ענת

שלום רב, אימי בת 72, חולת לב בעברה(2 ניתוחי מעקפים לפני כ 10 שנים ומטופלת בתרופות לויסות לחץ דם גבוה. מעבר לכך היא מתפקדת היטב. בשבועיים האחרונים סבלה מפרפורים בלב ועליית בלחץ הדם ונמצאת במעקב רפואי. היא מטפלת באבי החולה ו עקב כך לא תמיד ישנה מספיק. לעיתים היא חוזרת על סיפורים ועניינים שכבר סיפרה לנו, אבל לא ייחסתי לכך חשיבות. אולם היום נדאגתי כאשר היא סיפרה לי אירוע מסוים פעמיים באותה שיחה ביננו ולא זכרה שכבר סיפרהזאת. האם יש מקום לדאגה? האם יש סימנים שצריך לשים לב? אולי זה באמת מחוסר שינה? בתודה מראש, ענת

18/04/2010 | 08:59 | מאת: ד"ר אלי ורטמן

ענת שלום, צריך לבדוק מהי הסיבה, הדבר לא אמור להיות. יתכן שהגורמים למצב פשוטים אך בכל זאת ישנה חשיבות רבה לבדיקה יסודית של המצב. עדיף במרפאה המתמחה בגיל הקשיש. בברכת בריאות טובה, ד"ר א. ורטמן, מנהל מרפאת "מרחב" קרליבך 13, תל אביב, 03-5613737

מנהל פורום אלצהיימר