הלצהיימר - פרטים ואיך ממשיכים

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

14/03/2010 | 16:47 | מאת: צילה

שלום רב אבי בן 80 ,היה עד כה בריא לגמריי . לפני כחודשיים עבר ארוע קטנטן ונתגלה פרפור בלב . בבית החולים בקשנו לבדוק גם את נושא ההלצהיימר מאחר ובשנה האחרונה היו כמה מקרים של "שכחה "אחת הבדיקות שנעשו הוא הוצאת נוזל עמוד שדרה .קבלנו את התוצאה והתוצאה מראה ALZHEIMERS DISEASE גדול מ75/PG/ML רציתי לדעת מה זה אומר בדיוק? איך ממשיכים עכשיו? לאיזה רופא פונים ?האם גראטריה?האם מרפאת זכרון?יש לציין שאבי הוא אינו אדם סיעודי , הוא אדם פעיל וחיוני אך יש לציין שלפני מספר ימים שוב היה עיניין של שכחה ובלבול שערך הפעם מספר שעות (במקרים הבודדים זה קרה מספר דקות בודדות) .כמו כן ברצוני לדעת איך המחלה מתגברת ?האם שנים?חודשים? תודה לך צילה

15/03/2010 | 12:43 | מאת: ד"ר אלי ורטמן

צילה שלום, התיאור שמסרת של ההפרעות מהן אביך סובל איננו מחייב קשר או אבחנה של מחלת אלצהיימר במקום ראשון, ויכול לנבוע מגורמים אחרים. יש לוודא את כל הפרטים הרלבנטיים במצבים המתוארים על ידך בפניה מחד ואת מצבו הכללי התפקודי של אבא מאידך. מתחייבת עירנות וזהירות רבה באשר לגורמים רפואיים פעילים הגורמים למצב אותו תיארת ואשר ניתן לטפל בהם ולשפר את המצב. רצויה עבודה משולבת של כל הגורמים הרפואיים שהזכרת בפנייתך. נשמח להמשיך לייעץ במידת הצורך. בברכת בריאות טובה, ד"ר א. ורטמן, מנהל מרפאות "מרחב", קרליבך 13, תל אביב, 03-5613737

22/03/2010 | 17:21 | מאת: צילה

שלום רב , בהמשך לממיל הראשון שלי , אבי ביקר אצל פסיכוגאריאטרי ושלל דמנצייה .לפיו , הבלבול והשכחה נגרמים כתוצאה מארוע מוחין שפגע בזכרון . שאלתי היא , האם על סמך הבדיקה הפסיכוגריטרית ( שאלות התמצאות, ציור שעון וכו )אפשר לשלול דמנציה ? כפי שציינתי במייל הקודם אבי בן ה-80 מתפקד מצויין אך היו לו מקרים של בלבלו וחוסר התמצאות מספר פעמים "ארוע של כמה שעות"ואז חזר לעצמו. הרי דמנציה מתחילה לאט לאט ועם הזמן מחמירה .

מנהל פורום אלצהיימר