תשישות ודמנציה אצל קשישה

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

14/10/2009 | 12:31 | מאת: ג'ולי

שלום לד"ר ורטמן, אמי מעל גיל 70 וסובלת מדמנציה, זה אובחן לפני שנה וחצי בערך כשהתגוררה בדיור מוגן ולא היתה פעילה כמעט, לא יצאה מחדרה כמעט ולבסוף שכחה איך מגיעים במעלית לחדר אוכל. לפני שזה אובחן היא סבלה מתשישות קשה והיתה עייפה כל הזמן. כעת היא מתגוררת במקום סיעודי, הפעילות היחידה שיש שם היא התעמלות בישיבה. כעת היא גם סובלת מתשישות דומה. יכול להיות שזה עוד סימן להתדרדרות במצבה?

14/10/2009 | 15:09 | מאת: ד"ר אלי ורטמן

שלום ג'ולי, לפי תיאורך יש בהחלט הידרדרות במצב אך יחד עם זה בולט מרכיב התשישות והעייפות מהן סובלת אמך. מרכיב זה חייב להיבדק באופן מדויק כיוון שיכול להיות מצב שנראה כמו דמנציה או אף דמנציה קלה המוחמרת ע"י העייפות. יש סיכוי גבוה שהעייפות נגרמת ע"י מצב רפואי הניתן לטיפול. יתכן ומדובר בדבר הגורם לדמנציה או למחלה אחרת-אפילו טיפולית- המשנה את המצב המנטלי הכללי. לכן יש צורך לבדוק היטב את סיבת השינוי במצבה. בברכת בריאות טובה, ד"ר אלי ורטמן מרפאות מרחב, קרליבך 13 ת"א 03-5613737

מנהל פורום אלצהיימר