תרופות לאלצהיימר- מי מהן עדיפה

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

12/01/2010 | 19:30 | מאת: ורד

שלום רב אימי אובחנה לפני כחצי שנה כחולת אלצהיימר.הנאורולוגית המליצה על טיפול בממוריט אך בקופה סרבו לאשר את הממוריט והיא קיבלה תרופה חליפית בשם אצנטה. 1- האם ממוריט עדיפה? 2- אני שומעת על מגוון תרופות לאלצהיימר . האם יש הבדל ביעילות שלהן ? 3- קראתי שלשילוב של אביקסה ואקסילון יש יעילות מירבית. האם כדאי להתעקש עליהן במקום האצנטה ?ו/או לחילופין אולי להחליף את האצנטה רק באחת מהן ? תודה מראש

13/01/2010 | 09:52 | מאת: ד"ר אלי ורטמן

ורד שלום. 1.אצנטה וממוריט זה אותו הדבר. אין עדיפות לאחת מהן. 2.אין הבדל ביעילות התרופות אך כל תרופה יכולה להשפיע אחרת על כל בן אדם. 3.אביקסה משתלבת טוב אך לא בהכרח עם אקסלון. בכל מקרה כדאי לחכות עם האביקסה עד שמגיעים למיצוי הפעילות של אחת מיתר התרופות (ממוריט, אצנטה או אקסלון). בכל מקרה ישנה חשיבות רבה לוודא שאין כל גורם טיפולי אחר אשר ניתן לעכב את המחלה ע"י טיפול בו. בברכה ד"ר אלי ורטמן-מרפאות "מרחב" קרליבך 13 ת"א 03-5613737

מנהל פורום אלצהיימר