בן הזוג לחולה אלצהיימר

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

07/12/2009 | 23:02 | מאת: ע.

כיצד ניתן להסביר לבן הזוג של חולה אלצהיימר (גילאי ה-80) כי החולה באלצהיימר אינו מבצע בכוונה טעויות בהבנה,ואינו יכול לאמר מראש כי אינו מבין או אינו יכול וכל כעס על החולה עצמו יכול להזיק.אשמח לקבל טיפים להתנהלות בן הזוג

08/12/2009 | 15:34 | מאת: ד"ר אלי ורטמן

ע. שלום, התשובה מתחלקת לשתי רמות אותן חשוב לנסות להסביר לבן זוגו של החולה. ברמה הראשונה - המחלה היא מחלה נוירולוגית, כמוה כפגיעת ראש. נכותו של אדם הסובל מאלצהיימר מתבטאת בכך שאינו מסוגל לזכור ולהבין דברים חדשים, ולכן התופעה המתוארת בפניה - מן הסתן מדויקת. ברמה השניה- אחד הדברים השמורים אצל חולה אלצהיימר היא היכולת לזהות רגשות וכל נושא התקשורת הבלי מילולית.לכן, אם קרוב משפחה יפגין כעס או ידבר בטון שונה, החולה יבין את הכעס ואת הטון, בגלל שהוא איננו מסוגל להבין את ה"למה", אלא רק את הרגש המועבר.בגלל תחושת חוסר האונים בה הוא נמצא גם כך, הוא ייכנס לתסכול גדול יותר ותגובה אגרסיבית (או תגובת של אפטיה והסתגרות). הצעתנו:מדובר במחלה עם עול גדול על המטפל העיקרי ואנו מציעים מהיכרות מעמיקה עם עמד"א, למטפל העיקרי, להצטרף לקבוצת תמיכה דוגמת במסגרת עמד"א. כל האמור לעיל חייב לבוא במקביל לשלילת מצב רפואי פעיל (כגון: ריבוי תרופות, הפרעת שינה, וכיוצ',העלול לגרום להגברת הרגישות אצל חולה ואשר טיפול במצב כזה עשוי לשפר התנהגותו ותגובותיו. בברכת בריאות טובה, ד"ר אלי ורטמן, מנהל מרפאות "מרחב" רח' קרליבך 13, תל אביב, 03-5613737

11/12/2009 | 04:11 | מאת: רינה

אבקש פירוש לעמד"א ואם מדובר בארגון אבקש לקבל דרכי התקשרות

מנהל פורום אלצהיימר