שאלה

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

01/06/2015 | 08:32 | מאת: mei

בוקר טוב, אמי שתהיה בריאה, בת 72, נתונה ללחץ ומתח רב(חלקו מהסוג הטוב - בת אחרת בהריון ראשון). בדר"כ מסוג האנשים ה"מעופפים" עם היפראקטיביות והפרעת קשב וריכוז (לא מאובחנת). השבוע היא הגיעה לביתי. פתחתי לה את הדלת והיא אמרה שהיא מחפשת את הבת שלה. במשך דקה או שתיים היא לא זיהתה אותי והמשיכה להגיד שהיא מחפשת את הבת שלה. יכול להיות שהיה קצת חשוך והייתי עם שיער אסוף, כשבדר"כ אני עם שיער פזור, אך ייתכן כזה ניתוק לרגע? בסופו של דבר היא חזרה לעצמה ואמרה שבגלל שאספתי את השיער היא לא זיהתה אותי. האם יכול להיות ניתוק רגעי שלא מבשר דבר? האם יש בדיקות שצריך לעשות? אני גם לא רוצה להפחיד אותה ולהכניס אותה למתח מיותר, כך שהמשכתי להתנהג רגיל לאחר המקרה וגם היא חזרה לעצמה...אודה לתשובה ואיחולי בריאות לכולנו.

01/06/2015 | 21:09 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

למיי שלום וברכה, הפרעה זמנית של חלק תמפקודי המוח, כולל יכולת אם לזהות את בתה, יכולה להיות מסבות קלות-משקל, אך לעתים נובעות מבעיות בעלות פוטנציאל למסוכנות, ביניהן: 1. הפרעה זמנית באספקת דם לחלק מן המח (TIA); 2. פרכוס חשמלי מוקדי (לא תנועות); 3. גידול; 4. זהום; 5. בעיות לחץ דם; 6. בעיות ברכוז מלחי הגוף או ויטאמינים. יש לשלול האפשרויות החמורות בדחיפות (חדר מיון כעת), כי חלקן יכולות להדרדר לתופעות קשות יותר, עם נזק שיורי. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום אלצהיימר