אכילת מזון מקולקל וירידה קוגניטיבית קלה

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

02/02/2015 | 13:51 | מאת: יעל

שלום פרופ' כרמל ערמון. אבי בן ה83 שמאובחן מ2012 עים ירידה קוגניטיבית קלה, שאובחנה במקרה בעקבות אשפוז בבית חולים בחיפה בעקבות בצקת ברגלייו אך הינו עדיין עצמאי גר לבדו ומתפקד,שמתי לב לאחרונה בביקוריי בביתו כאשר אכלתי עימו ארוחת צהריים אז פתאום הוא לקח פרוסת לחם שהיה עלייה עובש ואכל ממנה. אני הערתי לו על כך וכעסתי עלייו, אמרתי לו שמחקר רפואי מלפני כשנה או יותר מצא שאכילת לחם עים עובש היא ממש סכנת חיים, אך לשווא. הוא ענה לי שבשבילו זה ''אנטיביטיקה''. האים זה מעיד על כך שמצבו הקוגניטיבי של אבי הידרדר ועליי להפנותו לנויירולוג או כל גורם רפואי בקיא בדמנציה/אלצהיימר? בתודה יעל.

05/02/2015 | 22:08 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

ליעל שלום, חוש ההומור של אביך שמור, וכן היכולת לקשר בין עובש לאניביוטיקה הראשונה שנתגלתה (פניצילין). ירידה קוגניטיבית קלה לעתים מתפתחת לדמנציה, אך לשם קביעת אבחנה זאת על הירידה הקוגניטיבית לפגוע בתפקןד עצמאי, בהשואה לעבר. שוה להבדק מדי פעם על ידי הרופא המטפל לוודא רמות ויטאמינים והורמוני בלוטת תריס תקינות. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום אלצהיימר