חזיונות וצעקות בלילות

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

25/11/2009 | 21:43 | מאת: מ

אבי בן 83. בשנים אחרונות ירידה בתפקוד מנטלי וגופני. זיכרון והבנה ירדו, עייפות ותשישות. במשך היום התפקוד סביר, אפילו מצליח לעבוד קצת על מחשב ולכתוב. הלילות קשים, במיוחד לאימי שאינה מצליחה לישון לילה רצוף ברוגע, מה שמכניס לבית הרבה כעסים ועצבנות. הוא צועק מתוך שינה, גרוע מכך קם בצעקות, טוען שניסה לעצור גנב שנכנס לבית. מחפש את הגנב בכל הבית וחוזר למיטתו. לילה אחד נגח בכח את ראשו בשולחן קטן ליד מיטתו ובבוקר הסביר שהיה שם פורץ. לעיתים משתולל וקופץ מהמיטה. אימי טוענת שיש לגרום לו לקחת כדור שינה חזק במיוחד על מנת שישן חזק ולא יתעורר בלילה. האם זה פיתרון הגיוני? האם תופעה זו עלולה להחמיר? תודה. מ.

29/11/2009 | 11:26 | מאת: ד"ר אלי ורטמן

שלום מ. התופעה שאת/ה מתאר/ת מחשידה לקיום תסמונת הנקראת REM Sleep Behavior Disorder . במצב כזה, חלומות הופכים להיות חוויה ריאלית הגומת לפעולות מהסוג שאת/ה מתאר/ת. מצב כזה נובע מפגיעה מוחית אשר במקרים רבים ניתן לזהות את הגורם לה ולנסות לטפל בו. הצעתה של אמך הגיונית מאוד, אך יש להגדיר את התופעה במדויק על מנת לזהות את הגורם ולהתאים טיפול נכון. כראוי במצבים כאלה מומלצת הערכה נוירופסיכוגריאטרית מלאה מוקדם ככל האפשר. בברכת בריאות טובה, ד"ר אלי ורטמן, מנהל מרפאות "מרחב", רח' קרליבך 13, תל אביב, 03-5613737

מנהל פורום אלצהיימר