אגרסביות

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

01/06/2014 | 16:42 | מאת: אפרת

שלום , לאימי יש אלצהיימר הנעורים, (חלתה בגיל 50) עכשיו היא בת 56 ובשלושה חודשים האחרונים היא אגרסיבית מאוד בצורה מדרדרת וגוברת ןעצבנית , מקללת כלללל הזמן... מה זה אומר על המחלה על השלב בו היא נמצאת? ומה השלב הבא?

02/06/2014 | 21:22 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

לאפרת שלום, צר לי שאמך חלת בגיל כה צעיר, ושמחלתה הולכת ומחמירה כפי שתארת. לפני שמחליטים שהשינוי ההתנהגותי הוא תוצאה של מחלתה, כדאי שרופאיה יעברו על תרופותיה לבדוק שאינן תורמות לשנוי, ויוודאו שאין מדובר בחסר תזונתי, למשל בויטאמין B12. אם השנוי הוא אמנם תוצאה של מחלת האלצהיימר, ניתן להסיק שפגעה במרכזים שבדרך כלל מסייעים לנו לשמור על קור רוחנו - האונות הפרונטאליות. היכולת למתן תסמינים של תוקפנות החולה משפיעה על יכולת המשפחה להמשיך ולטפל בחולה בכוחות עצמה. כדאי להתיעץ עם רופאיה, כיצד ניתן לסייע לה ולכם על ידי טיפול מתאים כעת, ולתכנן את המשך הטיפול באימך.

מנהל פורום אלצהיימר