אלצהיימר ותורשתיות

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

25/11/2009 | 20:36 | מאת: רפי

054054אמי ז"ל (נפטרה לפני למעלה מ-10 שנים) סבלה 12 שנה מאלצהיימר יחד עם פרקינסון. אחותה וכן דודתה, שתיהן היו מבוגרות ממנה בשנים רבות, סבלו גם הן מאלצהיימר. אני מתקרב כיום לסוף שנות ה-60 של חיי, מופיעה אצלי מדי פעם מידת מה של שיכחה ואני סקרן לדעת אם יש דרך לבדוק מה הם סיכויי ללקות במחלה זו כ"ירושה" משפחתית.

29/11/2009 | 11:13 | מאת: ד"ר אלי ורטמן

רפי שלום, לפי הספרות עלול להיות קשר כזה אך יחד עם זאת יש לזכור שלא כל מצב דמוי אלצהיימר הוא באמת אלצהיימר. שילוב של מצב דמוי אלצהיימר עם פרקינסון כמו שהיה אצל אמך ז"ל-עשוי לכוון לגורם בעל משמעות טיפולית ומניעתית. לכן, למרות האפשרות למטען תורשתי כמתואר בדבריך, קיימת חשיבות רבה לביצוע הערכה אישית שלך ושל הגורם לתופעות שאתה מתאר. בברכת בריאות טובה, ד"ר אלי ורטמן, מנהל מרפאות "מרחב" רח' קרליבך 13, תל אביב, 03-5613737

מנהל פורום אלצהיימר