האם זה סימן מקדים לאלצהיימר?

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

20/03/2012 | 23:58 | מאת: יעל

סבתא שלי בת 90 היא מתארת שהיא שוכחת מילים ואפה היא שמה דברים ושיש לה שינויים בזיכרון. היא משוכנעת שיש לה אלצהיימר ומאוד חוששת מכך( בעלה ז"ל חלה באלצהיימר והיא ליוותה את מחלתו עד שנפטר) עם זאת היא לא מעוניינת להיבדק. אני ושאר משפחתי לא מבחינים בשינוי כלשהו שחל בה, היא מתפקדת כרגיל צלולה ורהוטה עם זאת הפחד שלה מהמחלה גורם לה להיות מאוד חשדנית כלפי כולם היא בטוחה שאנו שמים לב לשינוי ומסתירים מפניה את מצבה האמיתי היא מאמינה שהיא מריחה משתן ושהשכנים מגיפים את התריסים בגלל זה ועוד מחשבות פרנואידיות. האם יכול להיות שהמחשבות הפרנואידיות מופיעות בתחילה של מחלת אלצהיימר? האם יש לכך הסברים אחרים?

10/05/2012 | 10:41 | מאת: ד"ר אלי ורטמן

יעל שלום לאור תיאורייך על פראנויות הייתי ממליץ להפגש עם פסיכוגריאטר . יש למצוא דרך להסביר לסבתא שזו בדיקה שגרתית על מנת שתשתף פעולה. בברכה ,ד"ר ורטמן

מנהל פורום אלצהיימר