שיטיון

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

21/11/2011 | 17:36 | מאת: דנה

אימי אובחנה עם temporal frontal lobe dysfunciton וקיבלה אביקסה כטיפול. במהלך השנתיים האחרונות מתקשה לדבר לשלוף מילים והיום זה ממש גרוע. נראה שיודעת מה רוצה להגיד אך לא יכולה, עושה רושם שמבינה. חוץ מזה מתפקדת בADL אבל לא בכספים, די מבולבלת וכו'. כמה זמן לוקח לאביקסה לעבוד? היא בערך חודש במינון מלא. מה מהלך המחלה הזו ששונה מאלצהיימר (שלדאבוני אני מכירה מאבי שכבר לא גר בבית). האם יש טעם להתערבות של קלינאות תקשורת שיכולה לעזור? איזו חלופה תקשורתית שתקל עליה?

23/11/2011 | 11:12 | מאת: ד"ר אלי ורטמן

שלום דנה, מה שברור הוא שלאמך יש פגיעה טמפורלית ופרונטלית קרוב לוודאי משמאל, הדבר שיכול להביא להפרעות בשפה. איזה בירור עברה אמך? האם נעשו בדיקות הדמיה מוחיות? יש מחלה שנקראת ניוון של אונה טמפורלית ופרונטלית והיא שונה מ-AD אביקסה לא תמיד עוזרת במצב זה,נא לתת יותר מידע... בברכה, ד"ר אלי ורטמן- מרפאות מרחב קרליבך 13 תל אביב

24/11/2011 | 21:10 | מאת: דנה

לשאלתך: אמא עברה CT ב2009 שלא הצביע על כלום, כבר אז החלה בקשיי שפה והמיני מנטל היה 25 והזכרון שהיה פנומנלי נחלש, עם הזמן הכל נהיה נמוך ובעיית יותר. היא עברה לאחרונה נערכה של פרו' לגריאטריה (מוכר ובעל שם..), במהלך השנים האחרונות עברה מספר אבחונים ונערכות אשר נטו לחשוב שזו יותר בעיה נפשית של מתח חרדה (טיפול בבעל חולה AD (שעכשיו מחוץ לבית). אם לא אביקסה מה כן עשוי להואיל תרופתית?

מנהל פורום אלצהיימר