נדודי שינה - דחוף

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

20/08/2011 | 14:21 | מאת: יעקב

שלום אימי בת 87 חולת אלצהיימר אינה ישנה בכלל בלילה, שרה ללא הפסקה.במהלך הלילה היא תולשת מעצמה את הטיטולים ונמרחת בצואה.היא גם מנסה לנתק את המגן של המיטה ולרדת מהמיטה למרות שאינה מסוגלת ללכת (לאחר נפילה ושבר באגן) במהלך היום היא מנומנמת ונרדמת ל 20 דקות - מקסימום. המטפלת שלה מתמוטטת ומאיימת לעזוב בימים הקרובים.כדורי השינה אינם משפיעים ואינם מסייעים לה להירדם. אני אובד עיצות וזקוק להמלצה לכדור שינה חזק שירגיעה וירדימה למשך הלילה יגדיר לה לילה ויום וכדי שביום תהיה יותר עירנית.וגם כדי שהמטפלת לא תעזוב... בתודה

21/08/2011 | 13:19 | מאת: ד"ר אלי ורטמן

שלום יעקב , כדיי לעזור עליי לדעת איזה תרופות אמא לוקחת ? האם יש מחלות רקע? כמה זמן היא לא ישנה בלילה ?. מצב זה מצריך בירור מעמיק וייסודי של מצבה .ע"מ לזהות גורמים פעילים הגורמים להחמרת המצב. בברכה ד"ר אלי ורטמן "מנהל מרפאת מרחב" קרליבך 13 תל אביב - יפו. 03-5613737

03/07/2012 | 07:52 | מאת: אלישבע

אבא שלי בן 87 עם אלצהיימר. לא יישן בלילה - מנסה לרדת מהמיטה - דוחף את המעקה, מוריד טיטול וכו' ישנון ביום - ערני בלילה כן יוצאים איתו לטיולים בעיקר בשעות אחה"צ המאוחרות תזונה טובה ומאוזנת. ברקע, פייסמיקר - מקבל תרופות לדילול הדם + נגד צרבת בערב מקבל תרופה נגד דכאון/פרנויה בלילה אמור לקבל כדור שינה (דורמיכום) - אין הבדל עקבי אם הוא לוקח או לא. דהיינו ערני כל הלילה בין אם לקח בין אם לא. המטפל כמובן מתמוטט - ואנחנו איתו! האם יש טעם לנסות מלטונין? עוד דבר אבא מתנגד לתרופות בתוקף ומאד קשה לתת לו - בעיקר אלו של הערב/לילה. אשמח לקבל עיצות מעשיות! תודה

מנהל פורום אלצהיימר