ירידה חדה בתפקוד בעקבות אשפוז

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

12/07/2010 | 10:27 | מאת: מודאגת

אבא שלי אובחן לפני כ-4 שנים במרפאת זיכרון כסובל MCI עם הערכה שזו התחלה של אלצהיימר, ובנוסף אנומליה בהליכה שהוגדרה כ"הליכה פרקינסונית". הוא המשיך מעקב שם כשנתיים, כשהציון במיני מנטל שלו נשאר יציב בזמן ההוא (27). מאז, להעדפתו, הוא במעקב של רופא גריאטרי של קופת חולים. עם השנים יש לו ירידה מאד איטית במצב הקוגניטיבי ובתפקוד, כשעד לאחרונה הוא היה מסוגל להמשיך לגור ולתפקד לבד. לאחרונה הוא אושפז ל-10 ימים במחלקת עור בגלל אקזמה מפושטת ואריתרודרמיה שעדיין לא מצאו את הסיבה לה. מאז שהוא חזר הבייתה - לפני מספר ימים - הוא מבולבל באופן שמעולם לא היה: חסר אוריינטציה בזמן, שוכח לאכול, משלב בתוך שיחה אסוציאציות שלא ברור (לצד השני) למה הן קשורות ולא יכול להסביר אותן. הוא מודע לזה ש"משהו לא בסדר אצלי בראש" ו"שאני חייב להחזיר לעצמי את האוריינטציה של המציאות". הטיפול שהוא מקבל מאז האשפוז הוא מריחה של משחה סטרואידית (בטאקורטן), פעמיים ביום על הגפיים, ואנטיהיסטמין בבליעה (לורסטין). האם משהו מהדברים האלה יכול להיות הגורם לירידה החדה? האם שינוי הסביבה מהבית לאשפוז וחזרה מספיק כדי להסביר אותה? בזמן האשפוז הוא היה צלול, פרט לבוקר האחרון, אז הוא לא ידע איפה הוא נמצא, עד שהוסבר לו. (הוא כמובן לא נשאר עכשיו לבד במצבו, והעובד הזר בדרך).

12/07/2010 | 14:15 | מאת: ד"ר אלי ורטמן

שלום רב, בהמשך לפניה שלך מהיום. שינוי התנהגות בפתאומיות יחסית, כמתואר בפנייתך, דורש בירור.הסיבות יכולות להיות קשורות למחלת העור, לטיפול התרופתי ולמחלות אחרות. כדי שאוכל לתת תשובה יותר מפורטת - האם תוכלי להעביר אלי את סכום המחלה מבית החולים? פקס: 03-5623033 בברכה, ד"ר אלי ורטמן, מנהל מרפאות "מרחב" רח' קרליבך 13, תל-אביב. 03-5613737

13/07/2010 | 20:30 | מאת: מודאגת

תודה רבה. אני אפקסס אותו מחר. בינתיים אחרי התייעצות אתמול עם רופאה מהמחלקה הוא הפסיק את האנטיהיסטמין (וחזר להתגרד), והיום היה קצת יותר מאורגן.

27/08/2010 | 02:34 | מאת: בעיה דומה

גם הוא סובל מבעיה בעור ובעיות בזכרון. האם ייתכן שהבעיה היא תוצאה של מחלה זיהומית שהטיפול בה שונה מטיפול בדמנציה רגילה? מי מסוגל לאבחן מה הסיבה האמיתית? לפי מה שנאמר לנו בדיקת ה-CT בראש יצאה תקינה, אבל הסימפטומים הם כמו של בעית דמנציה.

29/08/2010 | 21:45 | מאת: המודאגת

שאולי באופן כלשהו יוכלו לעזור לכם: 1. כשהוא הפסיק לקחת אנטיהיסטמין, המצב הבלבולי השתפר, אם כי לא חזר למצב שהיה לפני האשפוז. ניסינו כמה סוגים, גם כאלה שלא אמורות להיות להם תופעות לוואי, וכולם השפיעו לרעה. כך שאם אבא שלך מטופל באנטיהיסטמין, אולי כדאי שתבדקו מה מצב הדמנציה בלעדיו. 2. מבחינת העור - חשדו שיש לו סוג של לימפומה שמתבטאת בעור (אפשר למצוא בגוגל: "לימפומה עורית"), אבל בינתיים כל הבדיקות יצאו שליליות, ואנחנו עדיין בלי אבחנה. אצלכם יש אבחנה לבעיית העור?

02/09/2010 | 11:12 | מאת: ד"ר אלי ורטמן

שלום רב נשמח לקבל בפקס (03-5623033)חומר רפואי לגבי אביך על מנת שנוכל לייעץ לך. בברכה ד"ר אלי ורטמן- מרפאות "מרחב" קרליבך 13 תל-אביב 03-5613737

מנהל פורום אלצהיימר