אשמח להתייחסות לשאלתי...

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

01/07/2018 | 14:23 | מאת: ליאור

שלום פרופ' ערמון ותודה על תשובתך, קיים חיסון בשם aducanumab מבית ביוג'ן שהראה תוצאות מדהימות בניסויים קליניים. מדובר בנוגדנים חד-שבטיים התוקפים מצבורי בטא-עמילואיד במוח. התרופה מצויה כעת בשלב 3 של ניסויים קליניים. האם ידוע לך עליה? יש לך נסיון עמה? האם ידוע לך כיצד ניתן לצרף את סבי לניסויים הללו? תודה רבה

17/07/2018 | 21:55 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

לליאור שלום רב, תודה על ההבהרה. ראה: https://clinicaltrials.gov/ct2/show/results/NCT02477800?view=results מבדיקה עולה שתחלופנה מספר שנים עד שיסתיימו הנסויים בתרופה. אם הטיפול ימצא יעיל אזי הוא יהפוך בהדרגה לזמין למטופלים. יש לצפות שיהיה מומלץ לחולים בתחילת מחלתם, כי הוא נבדק בחולים בשלבים מוקדמים של המחלה. אני מצטער שאין בידי מידע מעודד יותר. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום אלצהיימר