אימי בת 88 התאלמנה 11/17

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

20/06/2018 | 00:17 | מאת: דבי

מאז מות בעלה שהיתה תלויה בו מאוד רואה דברים ,שלא קיימים ,מעלה שאלה מתקופות ,שלא הייתי עדיין,עויינת במידה מסויימת כלפי המטפלת,ראייה שלילית ,רכילות שלילית ,מספרת דברים שלא היו,לא ישנה מסתובבת בלילות מנסה לפתוח דלת לצאת ב3 בלילה האם זה אלצהיימר האם יש לעשות לעצור הדרדרות זו ......באה בטענות כלפי שאני אף פעם לא מאמינה לה ....מה לעשות להתעלם ולא לישר את התמונה שמעלה לא להתווכח .....האם יש מה לעשות קבעון שלה כלפי משהו שחוזרת עליו באובססיביות ...תרופתית או טיפול פסיכולוגי ..אודה לעצות

20/06/2018 | 19:24 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

לדבי שלום רב, זאת מכה להפוך לאלמנה בכל עת, לא כל שכן בגיל 87-88, ובנסיבות שבריאותה אינה במיטבה. פני לרופא המשפחה. כדאי שאמך תגיע להערכת נוירולוג או פיסכוגריאטר בהקדם. כדאי לתלווי אותה לבקורים. אם טרם אובחנה -- צריך שתאובחן, וכך גם יותאם ככל האפשר טיפול למצבה -- אם לא לרפא אז להקל. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום אלצהיימר