חשש לבעיית זיכרון ממש חשוב שאלה

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

20/03/2018 | 19:47 | מאת: אמה

דר שלום, אני חוששת כי אמי סובלת מבעיות זיכרון וכמובן שהכי גרוע קופץ לי לראש-אלצהיימר או סוג של דימנציה. היא די מכבה את האופציה ללכת להיבדק אצל רופא וטוענת שהכל בסדר אצלה.רציתי לדעת שני דברים אם אפשר:1- מה זה שחכה נורמלית שלא צריך לדאוג לגביה ומה זה כבר מצב שצריך לדאוג?אילו דוגמאות או מקרים אמורים להדליק נורה אדומה? ו-2אולי אם אומר לה אילו בדיקות או בדיקה ספציפית היא צריכה לעשות זה פחות יבהיל אותה. איזו בדיקה צריך לעשות?צריך ללכת קודם לרופא משפחה? תודה מראש!

20/03/2018 | 20:14 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

לאמה שלום רב, לרוב אם אדם קרוב חושש שקיימת בעיה אז היא קיימת. הרי לא חששת לפני חמש שנים, וכעת את כן חוששת, אז משהו השתנה. צריך ללכת לרופא המשפחה כדי להתחיל תהליך שראשיתו אשור שאכן ישנם קשיים, המשכו חפוש סיבות שקל להפוך ( בדיקות דם, בדיקות דימות של מוח), לעתים בדיקת זכרון מקיפה יותר, ולאחר מכן קביעה במה מדובר ומה ניתן לעשות כדי להפוך (אם מדובר בתהליך הפיך) או להאט, או להקל. לפעמים הרופא מפנה לנוירולוג, לפעמים לגריאטר, ולפעמים למרפאת זיכרון. מטבע הדברים אמך חוששת מכל התהליך הזה. אפשר לעודדה להבדק על ידי הדגשה שלעתים מוצאים דבר מה שקל להפוך, וכדאי. תוכלי להציע לה שתתלווי אליה לבדיקות. זה חשוב גם לרופאים שיראו אותה, כי יהיו מעוניינים ברשמייך. חשוב שתלווי, כי אם כן ישנה בעיית זיכרון היא לא תזכור היטב מה היה. אנא עדכני אם הצלחת להניע אותה להגיע לבדיקת רופא. בברכת בריאות, כרמל ערמון

21/03/2018 | 19:40 | מאת: אמה

תודה רבה על תשובתך!!!!!!!! אם אכן יש בעיה כזו ,זה לא משהוא שיחלוף עם הזמן מעצמו ?כלומר לא יכול להיות שיש תקופות לא טובות בזיכרון וזה פשוט יעבור לבד בלי שום דבר? צריך אכן ללכת להיבדק? אני שואלת כדי להיות בטוחה שאני לא מפריזה בתגובתי לזיכרון חלש שיש לאמי בחודשים האחרונים..אלו דברים קטנים וייתכן שאני פרנודיאידית בלי סיבה. תודה רבה שוב!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

21/03/2018 | 21:00 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

צריך להגיע להבדק. בברכה, כרמל ערמון

מנהל פורום אלצהיימר