התחלת דמנציה שאלה התנהגותית

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

31/10/2017 | 13:52 | מאת: נועה

אמי החלה לפני 3 שנים להתנהג מוזר לאחר שחזרה מטיול של חודש בארהב. לא הצלחנו להבין מה קורה והמצב התדרדר לאט לאט, היום אנו מבינים שכנראה היא בשלב של טרום דמנציה. הורי טסים לחו"ל כל הזמן, יכולים להיות גם חודשים בנסיעות,ובין לבין להיות בארץ מספר ימים בודדים. שאלתי היא האם זה יכול להשפיע עליה לרעה? האם זה יכול לדרדר את מצבה? לאור כך שאין שום יציבות, עוגן, מנוחה..תודה!

31/10/2017 | 21:34 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

לנועה שלום רב, אני מבין מדברייך, שאמך לא עברה תהליך אבחון, כדי לקבוע ממה נובע השוני בהתנהגותה, והאם אכן "טרום דמנציה" -- תהליך נוטה להחמיר מאליו, או מחלה אחרת, שניתנת להשבה לאחור. לכן העדיפות הראשונה היא לחתור לבירור ואבחון מדוייק. בעקר חשוב לגלות אם יש תהליך שניתן לשפר, או להבריא ממנו, בטרם מחליטים לאבחן לבד "טרום דמנציה." התשובה לשאלת השפעת הטיולים תלויה באבחנה, באפשרויות הטיפוליות הנובעות ממנה, ואלטרנטיבות העומדות בפני אמך. אשמח לראותה במרפאתי 077-777-9222 , בלוי קרוב משפחה שחש בשנוי, אם לוח נסיעותיה יאפשר זאת. בברכת בריאות, כרמל ערמון

06/11/2017 | 11:21 | מאת: נועה

תודה על תשובתך, האבחנה שהגענו אליה, טרום דמנציה, היא לאחר אבחון בשני מכונים שונים בשני בתי חולים שונים. בבית החולים השני (אבחון שני שעשינו לאחר שלא היינו מרוצים מכך שלא הגיעו לשום מסקנה בבית החולים הראשון) הגיעו למסקנה שהיא ככל הנראה בשלב של טרום דמנציה. לכן בהתאם שאלתי את השאלה האם בשלב זה משפיע נסיעות מרובות לחו"ל? תודה מראש.

06/11/2017 | 21:31 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

לנועה שלום -- יעוץ פרטני מחייב בדיקה. אנא ראי הפוסט בראש העמוד המאזכר זאת ומנמק. הפשוט ביותר, מבחינתך, הוא להפנות את השאלה לבית החולים השני בו בדקו אותה ואובחנה. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום אלצהיימר