תוצאות בדיקת מיפוי מוח

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

08/10/2017 | 19:24 | מאת: ורד

שלום, אבי בן 84 הופנה למיפוי מוח עקב נפילות חוזרות. ממצאים: מודגמת ירידת פרפוזיה קשה באונות הפרונטליות והטמפורליות, וירידה קלה בפרפוזיה לאונות הפריאטליות. פרפוזיה טובה לגרעינים הבזליים, לתלמוס ולמוחון. לסכום: ירידת פרפוזיה קורטיקלית ניכרת כנ"ל, בולטת בעיקר באונות הפרונטוטמפורליות, לא ספציפית אך יכולה להתאים לדמנציה פרונטוטמפורלית בהתאם לקליניקה. באבחנה מבדלת דכאון ומחלות פסיכיאטריות. אודה לך אם תאמר לנו במה מדובר. האם זה אלצהיימר?

08/10/2017 | 20:07 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

לורד שלום רב, אבחון אדם עם מחלת אלצהיימר או עם דמנציה פרונטוטמפוראלית אינו יכול להעשות בתכתובת רשתית, ללא בדיקתו, ובאופן בלתי אמצעי. פענוח בדיקה צריך להעשות מתוך ההקשר הקליני שבגללו נעשתה, בשיחה פנים אל פנים עם המטופל ובני משפחתו. אנא פנו לרופא ששלח לבדיקה. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום אלצהיימר