תשישות בחולי אלצהיימר

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

26/10/2009 | 19:41 | מאת: מנחם

אימי בת 85 מאובחנת כחולת אלצהיימר מיזה 5 שנים . מכירה את בני המישפחה, מדברת לעיניין והגיון שמור .זיכרון לטווח קצר מתוק לחלוטין .בסיום המישפט שכחה את שאמרה ואת התשוב שקיבלה . מטופלת באסנטה 10 ממ"ג כל השנים וכן במירו (נגד דיכאון).בשנה האחרונה מרבית היום מבלה במיטה מתלוננת על חולשה והרגשה לא טובה .מבקשת לעיתים קרובות שניקח אותה לטיולים רחוקים .אולם כשמגיע הרגע מסרבת ומתרצת שכרגע מרגישה לא טוב ואולי מחר .וזה חוזר על עצמו קבוע .יש מטפלת קבועה בבית ,ויש גם אבא עם סימני דימנטיה מתקדמים שהחל גם בטיפול באסנטה 5 ממג.עליו אשאל בפעם אחרת . שאלתי האם אופיני למחלה התשישות הזאת ,או שזה דיכאון ויש להחליף את המירו או להגביר מינון , האם יש עוד דברים שאפשר לעשות למענה ולשפר את מצבה

27/10/2009 | 09:34 | מאת: ד"ר אלי ורטמן

מנחם שלום, התשישות איננה אופיינית למחלה וכלל לא ברור שנגרמת על ידי דיכאון. הדבר מחייב הערכה המותאמת לבעיות אלו. לשאלתך הנוספת, מה ניתן לעשות,התשובה היא בהתאם למצב הנוירוהתנהגותי/ נוירופסיכיאטרי הנוכחי, בו ניתן לרוב לזהות אפיקים תפקודיים (הפעלה המותאמת לרקע וקשרים חברתיים ועוד), או רפואיים שייטיבו את מצבה. כל טוב, ד"ר א.ורטמן, מנהל מרפאות "מרחב", קרליבך 13 ת"א, 03-5613737

מנהל פורום אלצהיימר