הילדה לא מוכנה לישון במיטה - רק על הרצפה ....

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

23/10/2009 | 00:22 | מאת: א'

הילדה בת שנה וחצי , בריאה \ גבוהה, חכמה ומאד מפותחת, חברותית וידידותית, מזה מס' חודשים, בערך מאז שהתחילה ללכת בגיל 11 חודש - היא לא מוכנה לישון על מיטה...ויורדת לפרקט בחדרינו, מניחה ראשה על הרצפה או איזה שמיכה וישנה על הרצפה, לעיתיפם היא אף יוצאת למסדרון על מנת לישון על בלטות! בתחילה, הורגלה לישון לבד במיטתה אך בתקופת הקיץ שחדרה היה מתחמם מאד ובלתי נסבל היה לישון בו - חזרה להירדם על ידינו במיטתינו ואז התחילו הירידות לרצפה, היום, כאשר אנחנו מנסים להרגילה לישון במיטתה - בכלל אין על מה לדבר, היא לא מוותרת ובוכה וצורחת שעות ארוכות עד שמוציאים אותה משם והיא יכולה לרדת לרצפה, מובן, שלאחר שהיא שוקעת בשינה עמוקה - אנו מרימים אותה למיטתה או למיטתינו ולרוב היא נשארת שם עד הבוקר. אני חש שאין היא נחה היטב על הרצפה, מכיון שאנחנו נגררים כל לילה לסיפור וצריכים להרימה מאוחר בלילה גם שנת0ינו נפגעת ולא רציפה, למה זה קורה ומה עושים??? תודה, א

23/10/2009 | 18:09 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

ראשית, שנתה של בתך יכולה להיות תקינה לחלוטין גם על הרצפה. קרוב לוודאי שהסיבה העיקרית שהביאה אותה להרדם על הרצפה הוא הצורך בקירור הגוף. עם זאת יתכן והענין הפך כבר להרגל. לכן אם ברצונכם לשנות זאת עליכם לנסות להשכיבה במיטתה אולי אפילו בנוכחותכם בהתחלה ובהדרגה לחזור להרגלים הישנים והטובים.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים