התעוררות בלילה וקושי להרדם ללא בקבוק

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

10/09/2009 | 12:22 | מאת: אתי

יש לי ילדה מקסימה בת שנתים וחצי. מגיל צעיר ישנה היטב לילה מלא. בשנה האחרונה החלה לבקש בקבוק כשהיתה מתעוררת בלילה. וכך כל התעוררות היתה מרדימה את עצמה עם הבקבוק. החלטתי לשים לזה סוף. כבר כמה לילות שאני לא נותנת לה בקבוק בלילה ומה שקורה זה שהיא מתעוררת 4-5 פעמים בוכה וצועקת ומבקשת בקבוק, בסוף היא נרדמת אבל זה מאוד קשה לה ולנו.. היא כנראה עקשנית די גדולה...כי אין שיפור בהתעוררויות ובצעקות. הסברתי לה שהיא כבר ילדה גדולה והבקבוק בלילה זה לתינוקות קטנים. במהלך היום היא חוזרת על זה ואומרת שלא תבקש בקבוק בלילה אולם בפועל המצב הוא אחר. מה לעשות? האם אני פועלת נכון? תודה.

10/09/2009 | 15:26 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

השאלה המרכזית היא האם הילדה מקבלת בקבוק סמוך להליכה לישון/בתהליך ההרדמות. אם כן הרי שהזמן הנכון לבצע את השינוי הוא בזמן ההליכה לישון. אנחנו בדרך כלל לא ממליצים על עימותים וויכוחים במהלך הלילה. במידה והתופעה ממשיכה - ממליצה לפנות למומחה להפרעות שינה בילדים.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים