הרגלי שינה לבת שלושה חודשים

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

13/10/2009 | 20:42 | מאת: נועה

שלום, אשמח לקבל סיוע ועצה לגבי ביתי. בת שלושה חודשים, יונקת. בשבועיים אחרונים התחלנו לזהות מתי היא עייפה במהלך היום פחות או יותר על פיש עות מסוימות ביום- בדרכ" 11, 14, לפעמים 18. אולם קשה מאוד לעזור לה להירדם, היא בוכה באופן רם, ונראת בסערה,. גם כאשר נרדמת היא לעיתים קרובות נרדמת לפרק זמן של 30 דקות ואז מתעוררת בבכי ולא מרצה, כאשר נראה כי רוצה לישון שוב אולם לא מצליחה. אנחנו מגיעים לערב בזהירות, גם כאשר ישנה חצי שעה בחמש וחצי- שש, לועשינו אח"כ אמבטיה החלה לבכות מאוד והיה קשה להרדימה. אשמח לדעת: כמה שעות ביום אמורה לישון? האם זה נשמע סדר שינה הגיוני ליום? מה ניתן לעשות עם ההתעוררות המהירה והבכי הרם לפני השינה? אנחנו מנסים כל מיני שיטות: ידיים, עריסה, נענוע, מנשא וכד' אולם לא היינו רצים להרגילה להיות על הידיים... תודה רבה

13/10/2009 | 21:23 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

תינוקות בני שנה ו-3 חודשים ישנים 11-16 שעות ביממה (טווח רחב של נורמה). בגיל 3 חודשים לא צריך להזהר כל כך מלהרים על הידיים ולהרגיע את התינוק.....מציעה שתנהגי בצורה הכי טבעית. עד גיל 6 חודשים לא מומלץ להתערב בשינה של תינוקות.

14/10/2009 | 12:58 | מאת: נועה

תודה על תשובתך המהירה, אולי לא הייתי בהירה בניסוח השאלה, מרוב עייפות... עיקר הדבר שמטריד אותי הוא הקושי שלה והתסכול שלה להרדם כאשר היא מאוד עייפה. היא בוכה מאוד, צורחת ובאמת מתוסכלת. לוקח לה הרבה זמן להרדם במהלך היום , וגם כאשר היא מתעוררת היא לעיתים בוכה ועדין נראה שרוצה לישון אולם קשה להרדימה בחזרה...מה עושים עם זה? . לגבי השינה עצמה,היא יוזמת את השינה , איננו יוזמתים זאת. האם היית ממליצה אבל להשכיב אותה לישון במיטה ז"א לעשות הרגל קבוע למקום שינה? או למשל להרדים אותה אפילו על שמיכת הפעילות אם אני רואה שהיא מתחילה להתעייף? תודה רבה

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים