הפרעות שינה אצל תינוק בן שנה וחצי

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

26/07/2010 | 11:11 | מאת: זוהר

שלום רב, יש לי תאומים בני שנה וחצי. קצת באיחור אבל התחלנו לגמול אותם מאכילת בקבוקים בלילה. התייעצנו עם יועצת שינה שהמליצה לנו להפסיק במהלך הלילה את האוכל, מים ומוצץ. אכן החרמנו את שלושת הגורמים, ואחד מהתאומים התחיל סוף-סוף לישון לילה רצוף. הבעיה עם התאום השני - הוא נוהג לשתות הרבה (במהלך היום) ועושה רושם שהוא גם צמא מאוד בלילה. הוא מתעורר ב-5:30, כאשר אנחנו מפרשים שהוא כבר ממש ממש צמא, אנחנו מוציאים אותו מהמיטה (כי במיטה לפי היועצת לא נותנים שום דבר שלא יקשר את זה לשינה) והוא שותה הרבה מים (40CC), ממש מתנפל על הבקבוק. הוא גם מתעורר בלילה כמה פעמים בבכי. אנחנו לא נותנים לו מים והוא נרדם בסופו של דבר. אנחנו מרדימים אותו בשיטה נכנסים כל 2-4 דקות לחצי דקה אם הוא בוכה עד שהוא נרדם. לפני שבוע עשינו טעות ונתנו לו כן לשתות בלילה. לילה למחורת הוא התעורר בבכי כל שעה (לפי שעון) ודרש מים (ככה אנחנו לפחות מפרשים)... מעבר לכך שהוא לא מצליח לישון הוא גם מעיר את אחיו שדי מבואס מכל הסיפור של הרעש בלילה. השאלה שלי היא כזו - יועצת שינה טענה שהילד לא יכול להיות צמא בלילה, והפה שלו אינו מתייבש אלא אם כן הוא יושן עם פה פתוח מאוד. אולי הפה של התינוק קצת פתוח אבל זהו. האם זה באמת נכון? האם הגיוני לדעתך שהפה שלו מתייבש מאוד במהלך הלילה? האם היית ממליצה לנו משהו בעניין זה? בתודה זוהר

26/07/2010 | 11:55 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

אין זה נכון ליועץ אחד להתערב ביעוצים של יועץ אחר. זה גם לא לטובת העניין עצמו. ממליצה שאת השאלות תפני ליועצת השינה שמכירה את כל הפרטים ומכוונת אתכם.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים