הזיות

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

02/10/2009 | 08:00 | מאת: מאיה

שלום רב, יש לי ילדה בת 6.5, בכיתה א' ילדה חכמה ונבונה. בשנה וחצי האחרונות היו לנו 2-3 מיקרים שלביתי היו הזיות, היא מתעוררת בלילה באה לחדר ההורים ומדברת שטויות, הולכת לחדרה וניראת מפוחדת, פעם אחת מתוך המיקרים הייתה עם חום. בערב יום כיפור האחרון טיילתי איתה עם אופנעים בפארק היא פגשה חברים והיה לה נחמד מאוד, בלילה בסביבות השעה 12 שוב היא באה לחדר כולה מזיעה, היתה מבולבלת אז חיבקתי אותה להרגיע אותה והיא שוב דיברה שטויות והסתכלה במבט מוזר ורצה לחדר באתי אחריה וניסתי להרדים אותה. בבוקר שאלתי עם היא זוכרת ,היא לא הבינה על מה אני מדברת גם בפעמים הקודמות היא לא זכרה כלום. אני חייבת לציין שזה היה מאוד מפחיד ורציתי לשאול אם זה נורמלי או מה אפשר לעשות? אם צריך התערבות רפואית או לעקוב ?

10/10/2009 | 12:57 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

מדובר בהפרעת שינה שמתאפיינת ביקיצה (התעוררות) לא מלאה משינה. על פי התיאור מתאים לביעותי לילה או הליכה מתוך שינה. בדרך כלל אין צורך בברור כלשהו. יש רק לארגן את סביבת השינה של הילדה כך שלא תפצע במהלך האירועים האלה. אם ברצונך לקבל יותר אינפורמציה תוכלי לפנות למומחה להפרעות שינה בילדים.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים