רגילה שרק אני מרדימה אותה מה עושים?

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

29/09/2009 | 22:10 | מאת: אמאל'ה

שלום אני בת 31 בתי בת שנה+9 מתוקה וטובה להפליא אני מקפידה מאז ומתמיד על טקס שינה שכולל מוזיקה רגועה בבית ארוחת ערב מקלחת ושינה לפעמים בקבוק במידה ולא אכלה כל כך ערב ואני מעבירה אותה למיטה כשהיא עדיין ערה-אני מניחה אותה ואומרת לילה טוב אמא לא מדברת עכשיו אני פה עד שאת נרדמת וכך היא נשכבת -לפעמים מרימה ראש ובודקת שאני שם מנסה לדבר אני לא עונה בסוף היא נרדמת ואני יוצאת!לפעמים לוקח 10 דקות לפעמים כמעט חצי שעה השאלה שלי היא איך אני מגיעה למצב שבו אני לא צריכה לחכות בחדר אני לא רוצה "לברוח " לה כשהיא ערה ולהותיר אותה בוכה אשמח לעצה טובה בנוסף אם בעלי נכנס ומנסה להחליף אותי היא נכנסת להסטרייה!!!בוכה בוכה עד שאני מגיעה היא נרגעת ומן הסתם אנחנו רוצים לחלוק מידי פעם העניין שבעלי עובד עד מאוחר אך סיכמנו על פעמיים בשבוע מכיוון שאני מתחילה ללמוד ערב ואני לא יודעת איך לשלב את בעלי בצורה נכונה מה דעתך?אגב לבעלי יש יחסים מצויינים עם בתנו היא די קרובה אליו אך בעניין שינה היא התרגלה אליי למרות שניסינו מידי פעם שהוא יישאר בחדר למרות בכייה אך בסוף נשברנו כשהיא נכנסה להיסטרייה נשמח לעצתך תודה וסליחה על האורך:)

29/09/2009 | 22:43 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

בגיל של בתך יכולות להיות מצד אחד פחדים/חרדות סביב ההליכה לישון ולכן הצורך בנוכחות ההורים ומצד שני עולה נושא הצבת הגבולות שנבדק לעיתים קרובות. השילוב של שניהם מביא לשינוי בהרגלי השינה. סך הכל מה שאת עושה נכון. צריך כן להיות מסוגלים לחלק את הנטל ושגם האב יהיה איתה בתהליך ההרדמות. להנחיות ספציפיות יותר מומלץ לפנות למומחה להפרעות שינה.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים