הפרעות שינה - תת פעילות של בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

29/11/2016 | 16:03 | מאת: יעל

אני סובלת מתת פעילות בבלוטת התריס למעלה מארבע שנים ומטופלת ביוטירוקס 50 מ"ג שמונה פעמים בשבוע והבלוטה מאוזנת. לפני גילוי הבעיה בבלוטה סבלתי מעייפות כרונית ומאז נטילת הכדורים אני במגמת ירידה במשקל רצינית (אני אוכלת המון דברים משמינים ורק מרזה) לפחות 4-5 קילו פחות ממה ששקלתי ויש לציין שאני רזה (שוקלת כיום 52 קילו 1.68), נשירת שיער ועוד כמה תופעות שהן שוליות אך הרצינית מכולן היא הפרעות שינה שהגיעו לשיא לפני שנה וחצי שאני לא ישנה בלילה כלל (כמו מעצור במעגל השינה לפני הירדמות) ודופק מהיר לאחרונה הרופאים טענו כי זה בגלל חרדות וניתנו לי כדורים כמו נרבן ורלקסין שגם הם לא עזרו להירדמות. לאחר ביקור אצל כמה רופאים מומחים כמו נירולוג ואף אוזן גרון שקבעו כי הכל תקין, עלתה בי המחשבה שכל התופעות הללו כולל החרדות הן בגלל הכדורים יוטירוקס לכן הפסקתי את השימוש בהם כלל לפני שבוע ומאז אני ישנה מצוין בלי חרדות כלל ואפילו עם תיאבון. ברצוני להתייעץ הם זהו מהלך נכון? מכיוון שאני מרגישה בריאה הרבה יותר בלי הכדורים מאשר לפני כי כמובן שהשינה מרפאת. הרופא נתן לי כדורים אחרים באותו מינון - אלטרוקסין שאותם אני פוחדת לקחת שמא יחזרו לי הפרעות השינה והחרדות שאני לא יכולה לתפקד ככה. מה האפשרויות העומדות בפניי? ומה הסיכונים?

הי אנא התייעצי עם הרופא המטפל. אני פסיכולוג קליני ד"ר יונתן קושניר פסיכולוג קליני www.drjkushnir.com

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים