בעיית הרדמות לילדה בת 9

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

22/08/2016 | 13:09 | מאת: לילך

ביתי בת 9 ילדה, ילדה מקסימה , תלמידה טובה, פעילה וחברותית. מזה מספר שבועות כאשר היא נכנסת למיטה לישון היא מתחילה עם חרדות, לפי הגדרתה יש לה הרגשה רעה, דפיקות לב מואצות והיא לא מצליחה להרדם, גם כשהיא נרדמת היא מתעוררת בפאניקה וקוראת לי וכך זה קורה מספר פעמים עד שהיא מעולפת מעייפות ובסופו של דבר נרדמת. ככשאלתי אותה ממה היא פוחדת היא לא יודעת , התשובה היחידה שיש לה להגיד זה שהיא פוחדת שלא תוכל להרדם. התופעה היתה קיימת אצלה לפני כשנתיים, לקחנו אותה לשיחות עם פסיכולוגית ילדים שאחרי מספר שיחות ואחרי כמה חודשים הבעיה איכשהו נפתרה ועכשיו חזרה בשנית. גם אז הפסיכולוגית לא הצליחה כל כך להבין למה זה קורה לה. אשמח לעצה. תודה.

לילך שלום, עצם הפחד מ"לא להרדם" בפני עצמו יכול מאוד להפחיד גם ילדים וגם מבוגרים. למעשה זה המרכיב העיקרי של INSOMNIA. כך שהתשובה נמצאת מול עיניכם. בהחלט ניתן לעזור לכם ולהוביל להתמודדות טובה עם חשש זה. אני מציע לכם לפנות לאיש/אשת מקצוע המומחים בטיפול קוגניטיבי התנהגותי בהפרעות שינה ד"ר יונתן קושניר פסיכולוג קלינ www.drjkushnir.com

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים