למה החשיכה כל כך מפחידה אותי

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

10/03/2016 | 13:07 | מאת: לורן

ד''ר שלום אני בת 23, וכמובן פוחדת מהחושך. אני אקדים ואפתח בכך שזה החל לאחרונה.. אני גרה מזה שנה בדירה שמוקפת כולה מרפסת (דירת גג שכזו) וכל הבית שלי מלא בחלונות מכל כיוון כמעט. ולפני כחצי שנה הייתה פריצה בבניין למספר דירות ומאז אני חוששת להירדם בחושך וכל הזמן מרגישה כאילו מישהו עוד מעט עומד לפרוץ לבית.. דבר אשר יוצר לי המון התעוררויות במהלך הלילה ומסיוטים בנושא ואפילו לפעמים למצב שאני בכלל לא נרדמת עד אור הבוקר.. אוסיף ואומר שהמרפסת כולה מאורת, אך בחודשיים האחרונים אני מכבה את כל האורות על מנת לא לתת בסיס לפחד, והוא רק גובר וגובר.. אוסיף גם שכל עוד כל התריסים סגורים אין לי חששות אך מפחדת שבן זוגי יפרש את זה בצורה מוזרה במידה ואסגור את כל התריסים בבית.. אני באמת שכבר לא יודעת מה לעשות.. זה פוגע לי בזוגיות בעבודה ובחיים הכלליים שלי.. אשמח לכמה טיפים שיעזרו לפחדים לחלוף.. לעזרתך אודה. לורן.

לורן שלום, סך הכל נשמע כי הקושי שאת מתארת החל לאור ארוע "מלחיץ" ומפחיד שהיה לפני כשנה. מאז החשש הולך וגובר. לצערי אין כאן "טיפים". את צריכה לפנות למומחה/מומחית לטיפול קוגניטיבי התנהגותי בחרדות ועל פניו ניתן לעזור באופן יעיל ומהיר יחסית ד"ר יונתן קושניר פסיכולוג קליני www.drjkushnir.com

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים