ילד בן 9 התעוררויות מרובות וקושי להירדם שוב

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

17/01/2016 | 09:23 | מאת: אוראל

הבן שלי בן 9 מתעורר פעמים רבות בלילה או שלא נרדם מלכתחילה וכשמתעורר מתקשה לחזור ולהירדם אשמח לדעת למי פונים כי יועצי שינה מטפלים רק עד גיל 5. לדעתי חוסר השינה הזה פוגע בתפקוד היומיומי שלו.

אוראל שלום, יש קשר הדוק בין קושי להרדם לבין יקיצות בלילה. כדאי לפנות לאיש מקצוע שיאבחן את הקושי (האם זה ע"ר חרדה או ע"ר התנהגותי) ומתוך כך לכוון טיפולית. אפשר לפנות לפסיכולוגים או לפסיכיאטרים. מי שמאבחן הוא לאו דווקא מי שיטפל. כדאי גם לשלול קיומן של הפרעות שינה "ביולוגיות". כדאי שזה יהיה מישהו שמומחה לטיפול קוגניטיבי התנהגותי. ד"ר יונתן קושניר פסיכולוג קליני www.drjkushnir.com

17/01/2016 | 11:42 | מאת: אוראל

אז הפתרון הראשוני הוא לפנות לאיבחון נפשי?

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים