בעיות שינה-פעוטה בת שנה ושמונה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

05/01/2016 | 13:47 | מאת: יעל

שלום רב, ביתי בת שנה ושמונה חודשים ועד לפני חודש בערך הייתה נרדמת לבדה במיטה כאשר אני אומרת לילה טוב ויוצאת מהחדר. היא הייתה משחקת לפעמים או ישר נרדמת וישנה רצוף במהלך הלילה עד לבוקר,שבו לא ישר הייתה קוראת לנו,לפעמים הייתה ממשיכה לשחק בשקט. לפני חודש התחילה לרצות שנשב לידה בחדר עד שתרדם.גם אז הייתי יושבת מעט ויוצאת לאחר כמה דקות,לפעמים זה היה עובר חלק ולפעמים הייתה בוכה,אז הייתי חזורת יושבת עוד קצת ושוב יוצאת,היא הייתה מייללת קצת ונשכבת ונרדמת לבד. משבוע שעבר היא ממש לא מוכנה שנצא לפני שהיא נרדמת לגמרי ומתעוררת בלילה ובוכה עד שאנחנו נכנסים ואז היא נשכבת חזרה,אבל עד שהיא לא ישנה לחלוטין אנחנו לא יכולים לעזוב את החדר מבלי שהיא תבכה. תהליך שיכול לקחת גם שעתיים וחצי באמצע הלילה. וההתעוררויות שלה הפכו לתכופות יותר ויותר. נדמה שהיא לא מסוגלת להרדם בלעדינו ומתעוררת ומחפשת אותנו. כמה שאנחנו מנסים להסביר ולצאת בכול מקרה הצרחות רק גוברות ומחריפות ואנחנו מתייאשים ויושבים לידה.. אני לא יודעת אם זה נובע מפחד או שהיא בודקת אותנו. ואני ממש אובדת עצות לגבי איך לנהוג בצורה הטובה ביותר עבורה ועבורנו? אשמח לעזרה ותשובה תודה

יעל שלום, אנא ראי תגובתי לשאלות דומות בפורום. כרגע היא "תלויה" בכם כדי להרדם, לכן גם מתעוררת יותר וגם צריכה אתכם במהלך הלילה. המטרה היא שאתם תנהלו את נושא השינה ותעשו תוכנית הדרגתית שתעזור לה לווסת את עצמה ולהרדם לבדה. באופן עקרוני ניתן להגיע לשיפור רב מאוד תוך זמן קצר. יש הורים שעושים זאת לבד, אבל כמובן שאפשר להעזר בהכוונה מקצועית. בד"כ במקרים אלו מדובר בכמה פגישות בודדות. ד"ר יונתן קושניר פסיכולוג קליני www.drjkushnir.com

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים