שנת לילה לתינוקת בת 4 חודשים

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

15/11/2015 | 12:28 | מאת: ענת ישראל

התינוקת שלי בת 4 חודשים. היא הולכת לישון בשעה מאוד מאוחרת . כל יום בסביבות 1 וחצי או 2 בלילה היא נרדמת. בבוקר היא קמה לשעה ושוב ישנה. השינה שלה טובה. היא ישנה עד 3 בצהרים וקמה לאכול מידי פעם. מה אוכל לעשות כדי שהיא תלך לישון יותר מוקדם? יש לציין שמשעה 8 בערב אנחנו כבר מחשיכים את הבית ומשאירים רק אור אחד דולק במטבח. כמו כן אנחנו תמיד בערב בסביבות 7 וחצי -8 וחצי עושים לה אמבטיה ואז בקבוק ומנסים להרדים אותה. אם היא נרדמת אז בדרך כלל היא מתעוררת ב11 או 12 והולכת לישון רק ב 1 או 2 בלילה. אנחנו משאירים אותה במיטה בתקווה שתרדם אבל זה לא עוזר היא פשוט נשארת ערה כל הזמן הזה. לא בוכה סתם מספרת לעצמה סיפורים. מה לדעתך כדאי לעשות? להעיר אותה משנת היום שלה?

ענת שלום בגיל זה יש שינויים רבים ביותר מבחינת השינה. צריך להקפיד על 1. לשים אותה במיטה ישנונית אך ערה. 2) להקפיד על חשיפה לאור יום בשעות הבוקר. 3) טכס שינה קבוע פחות או יותר 4) שעת השכבה קבועה פחות או יותר. ד"ר יונתן קושניר פסיכולוג קליני www.drjkushnir.com

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים