שינה בת 4

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

20/10/2015 | 00:57 | מאת: רבקה

יש לי ילדה מקסימה בת 4 שמתעוררת כל לילה ועוברת למיטה שלנו.. אנחנו ישנים לא טוב בעקבות זה וקשה לנו להתעורר בבוקר (יש לנו גם תינוק בן שנה שדואג להעיר אותי כל שעה שעתיים..) אציין שהיא ישנה עם מנורת לילה אבל היא בכל זאת קמה ועוברת אלינו בטענה שהיא מפחדת... היא לא ישנה צהריים ונרדמת בקלות בשעות הערב. איך אני יכולה לעזור לה לישון לילה שלם בלי לקום באמצע הלילה?

רבקה שלום, המפתח לשיפור במצב הוא ליצור סביבה שלא מאפשרת לבתכם לישון אצלכם. כרגע זה ברור שהיא יכולה וזה בד"כ מה שמשמר את הקושי. ניתן לעשות זאת באופן הדרגתי ולהוביל לשיפור תוך זמן יחסית קצר. כדאי להעזר בהכוונה מקצועית לצורך כך - בד"כ ההתערבות קצרה ויעילה ביותר ד"ר יונתן קושניר פסיכולוג קליני www.drjkushnir.com

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים