בן שנה ו4 חודשים מתעורר בלילה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

07/10/2015 | 10:39 | מאת: שירה

שלום, בני בן ה-שנה ו4 חודשים בחודש האחרון מתעורר כמה פעמים בלילה בבכי וקץ מוקדם ב 5 בבוקר. אנחנו מקפידים על שגרה קבועה של שנת צהריים של שעתיים בגן, טקס שינה קבוע ושעת שינה קבועה (בין 19-19:30). הוא יודע להירדם לבד וכבר ישן לילה שלם. תמיד התעורר ב-6 בבוקר. ניסינו עם או בלי מזגן, עם או בלי חושך וכו' ללא הצלחה. הוא נכנס לגן אך בעיות השינה התחילו עוד לפני. ממה זה נובע וכיצד אפשר לשפר את המצב? תודה רבה

שלום, צריך לברר האם היה שינוי מיוחד בחודש האחרון או האם יש בעיה רפואית שמציקה לו. במידה ואין הדגש הוא על על התנהלות הורים במהלך היקיצות, התנהלות כזו שבאופן מדורג "מוציאה" אתכם מהתמונה של להרגיע אותו ולהרדים אותו. ילד שתלוי בהוריו להרגעה במהלך הלילה יתעורר יותר ויתקשה להרדם לבד ניתן כמובן להעזר בהכוונה מקצועית בתהליך זה. ד"ר יונתן קושניר פסיכולוג קליני www.drjkushnir.com

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים