שעות שינה לפעוט

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

26/09/2015 | 12:26 | מאת: יעל

ד"ר קושניר שלום. 1. אני מעוניינת לדעת כמה שעות ביום צריך לישון פעוט בן שנה ותשעה חודשים. 2. האם לאפשר לו בבוקר להתעורר באופן טבעי משנת הלילה או להעיר אותו, כמו כן משנת הצהריים. לרוב אני מעירה אותו בבוקר וגם בשנת הצהריים לאחר שעתיים ורבע של שעות שינה. לרוב יש לו קושי להתעורר בעיקר בבוקר, נראה כמו יש לו צורך להמשיך ולישון. תודה מראש על התייחסותך, יעל.

יעל שלום יש שונות מאוד גדולה בשעות השינה היומיות והליליות באופן כללי בין ילדים וגם בין מבוגרים. הממוצע לשנת יום בגיל זה הוא בערך שעתיים, אבל שוב זהו ממוצע. לא ברור לי מאיזו סיבה את צריכה להעיר אותו? ד"ר יונתן קושניר פסיכולוג קליני www.drjkushnir.com

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים