ילדה בת 10 מתקשה להירדם

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

20/09/2015 | 09:52 | מאת: נתי

שלום רב, ילדתי בת ה - 10 מתקשה לאחרונה להירדם. נמצאת במיטה החל מ 21:30 ולפעמים לוקח לה אפילו שעה או שעה וחצי להירדם זאת למרות שלא ישנה צהריים ואמורה להיות עייפה שאלותיי הן אלו: 1. האם זה נכון שתשהה במיטה הרבה זמן לפני שהיא נרדמת או שתלך למיטה מאוחר יותר? היא מאוד מתוסכלת שלא מצליחה להירדם וחושבת על כך. 2. איך אפשר לעזור לה להירדם מהר יותר? החוסר בשינה מפריע לתפקוד שלה ביום למחרת. תודה רבה מאוד על העזרה

נתי שלום, חשוב לבחון מה הסיבה שיש קושי בהרדמות (האם זה קשור לפחד, האם זה קשור לתסכול/חשש מזה שלא נרדמת), מה ההורים עושים במקרה זה? האן פועלים בצורה שמשמרת את הבעיה. או שיתכן וישנה בעיה בתזמון השינה. ההשארות במיטה ואי ההרדמות אינן עוזרות כמובן אבל צריך להגיע להבנה של הגורמים ומשם ניתן לתכנן התערבות טיפולית אני ממליץ לכם לפנות לאיש/אשת מקצוע להערכה והכוונה טיפולית ד"ר יונתן קושניר פסיכולוג קליני www.drjkushnir.com

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים