קושי בהרדמות והתעוררויות בגיל 9

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

16/05/2015 | 22:20 | מאת: דניאלה

שלום. בתי, בת ה 9, מתקשה להרדם בשבועיים האחרונים וגם לאחר שנרדמת שנתה קלה מאוד והיא מתעוררת באמצע הלילה כשאינה מצליחה לחזור לישון ושוב מוקדם בבוקר. יש לציין שעד לפני שבועיים היתה הולכת לישון בסביבות 20:30 ונרדמת בקלות וישנה לילה שלם עד 6:30-7:00 ללא בעיות. כשאנחנו שואלים אם משהו מטריד אותה היא לא מסוגלת להצביע על בעיה מסויימת, רק אומרת שראשה מלא מחשבות (לעיתים גם מפחידות אבל לא תמיד) ולמרות עייפותה לא נרדמת. כשאנחנו שוכבים לידה זה מקל עליה אם כי ההרדמות עדיין לוקחת זמן רב אך בהתעוררויות בלילה כשהיא רואה שאנחנו לצידה היא רגועה יותר ואז לאט לאט נרדמת שוב (אם אנחנו לא לצידה היא מתחילה לבכות). האם זו תופעה נורמטיבית סביב גיל 9? מה היית מציע לעשות? תודה

דניאלה שלום, זו אינה תופעה נורמטיבית. הבעיה העיקרית במקרים אלו היא שבתגובה "מגוננת" שלכם ההורים היא לאט לאט יכולה להיות תלויה בכם כדי להרגע ולהרדם. סביר להניח שיש פחד מסויים ברקע שמנהל את זה. המטרה היא לעזור לה להתמודד עם פחד זה לבדה, באופן הדרגתי ולהוציא אתכם מהתמונה. אם התופעה ממשיכה וקשה לכם לפנות לבד לכיוון זה כדאי להתיעץ עם איש מקצוע. באופן עקרוני בהחלט ניתן לעזור לכם ד"ר יונתן קושניר פסיכולוג קליני www.drjkushnir.com

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים