בן שנתים-יקיצה מוקדמת ויקיצות רבות

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

12/05/2015 | 19:26 | מאת: טל

שלום רב, יש לי ילד בן שנתים, קם כל יום בין 4:30 ל-5. לאחר חצי שעה-שעה כבר מראה סימני עייפות. בשבע הולך לגן ושם אין לו אפשרות לישון עד 12:30. כשאוספת אותו בערך ב16:40 הוא כבר נראה מאוד עייף. אנו מגיעים הביתה ישר למקלחת, ארוחת ערב וטקס שינה. נכנס למיטה בסביבות 18:15. לאחר 25 דק בערך נרדם עצמאית. לפעמים יוצא פעם אחת מהמיטה וצריך להחזירו, אך לרוב מדבר לעצמו או שר לעצמו עד ששותק ונרדם. לאחרונה הלילות נהיו קשים, הוא קם בסביבות 23-24 בבכי, אנחנו מרגיעים ויוצאים מהחדר, לאחר עשר דק' שוב בכי ושוב אנו מרגיעים ויוצאים. התהליך יכול להימשך שעתיים עד שנרדם בעצמו. בגן מספרים שלפעמים ישן טוב בצהרים ולפעמים ישן מעט מאוד. אודה לכל עצה.

טל שלום, אנא הסתכלי בשאלות דומות שעניתי בפורום זה. באופן עקרוני המטרה היא לשנות את סביבת ההורים כך שהקושי של בנך יתאים עצמו אליכם (וכך ירד הביטוי/עוצמה/תדירות שלו) ולא להיפך. לפי מה שאת רושמת הגם "היקיציה" האחרונה היא מבחינתי כמו יקיצה בשלוש בבוקר והוא יכול להרדם אחר כך. כרגע ההתנהלות (כנראה) משמרת ומחזקת את היקיצה עצמה. אם למשל מוציאים אותו מהמיטה, מתחיל לשחק, או שמנסים גם להרגיעו שוב ושוב בלי תוכנית מסודרת דווקא לעזור לו להרגע ולהרדם לבד. ד"ר יונתן קושניר פסיכולוג קליני www.drjkushnir.com

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים