בעית הרדמות בגיל 10.5

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

10/05/2015 | 12:14 | מאת: עדה

שלום. בתי בת 10.5 מתקשה מאוד להרדם בלילה. הילדה בדרך כלל נכנסת למיטה בסביבות 20:30 ולפעמים עד השעה 23:00-24:00 לא מצליחה להרדם. אחרי שהיא נרדמת היא ישנה שינה רצופה. בימים של בית ספר מעירים אותה ב6:45 בבוקר, בימי שבת יכולה לישון עד 8-9 בבוקר. יוצא שהיא גם לא ישנה מספיק שעות לגילה וגם מטריד אותי נושא של נדודי דינה האלה בערב. האם המצב תקין?

שלום, לפי התאור שלך המצב לא נשמע תקין. באופן עקרוני, ילד צריך להרדם עד משהו כמו רבע שעה (ללא תנאים מסוימים - למשל חייב נוכחות של הורה). דבר זה מוביל לחסך שינה. חשוב לקבל תמונה קלינית מלאה ולהעריך את הגורמים שמשמרים את הקושי. כדאי לפנות למומחה/מומחית לשינה. אם יש חרדות, פחדים כדאי לפנות לאיש מקצוע שמבין הן בשינה והן בנושאים אלו. ד"ר יונתן קושניר פסיכולוג קלני www.drjkushnir.com

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים