בעיות שינה בגיל שנתיים

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

13/12/2014 | 01:57 | מאת: מיכל

שלום ד"ר, בני בן השנתיים התחיל לאחרונה להתעורר מידי לילה בסביבות 24 בבכי קורע לב, הוא מתיישב במיטה לפעמים בעיניים עצומות, לפעמים נרדם אך ברגע שמניחים את ראשו על הכרית שב וצורח, יש פעמים בהם הוא מבקש לצאת מהמיטה. בדרך כלל תוך שעה וחצי שעתיים הוא נרדם חזרה. בנוסף לתופעה זו לעיתים הוא סובל מביעותי לילה, הוא בוכה מתוך שינה. אני מאוד מודאגת מהבעיות האלה ולא ככ מבינה מה הגורם להן ומה ההשלכות שלהן, האם הדבר דורש טיפול ואם כן איזה טיפול?

מיכל שלום, לא ניתן לדעת מתוך מה שכתבת במה מדובר. יתכן וזה שילוב של כמה תופעות. צריך לבחון באופן כללי את המאפיינים של יקיצות אלו, את ההשכבה, לשלול בעיות שינה נוספות, וגם את את תגובתיכם במצבים אלה. אם הבעיה נמשכת כבר תקופה ולא נראה שינוי אני מציע לך לפנות ליעוץ לאיש מקצוע ד"ר יונתן קושניר פסיכולוג קליני www.drjkushnir.com

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים