קושי להרדם אצל ילד בן 3.5

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

04/12/2014 | 07:27 | מאת: ילנה

שלום רב! בני כיום בן 3.7 (כרונולוגי) נולד בשבוע 26. יש עיקוב שפתי ומוטורי, אך הוא מאוד פיקח (ילד מדהים :-) ) - מתפתח שקצב שלו. (במעקב התפתחותי ושפתי). מה שכן, הוא היפראקטיבי ביותר - טרם אובחן, אבל לפי הרבה סימנים מתאים לאבחנה, והינה הבעיה - הרדמות בלילה. תמיד היו בעיות עם זה - היה מסתובב שעות במיטה עד שנרדם - טעות שלי, לא ביררתי מה לעשות עם זה לעומק. רוטינת הכנה לשינה קיימת תמיד, השעה היא אותה שעה, אף על פי שבזמן האחרון מושכים אותו יותר בתקווה (לשוו) שיירדם יותר מהר. משתדלים להפסיק צפייה באנימציות כחצי שעה לפני השינה או יותר - זה האמת לא ממש משנה כלום - הוא נעשה ערני ביותר גם בגלל קריאת הספרים. אז מה שקורה, הוא יורד ועולה בחזרה על המיטה בתדירות גבוהה ביותר, מדקלם כל הספרים והסיפורים שהוא מכיר (יש לו זיכרון מדהים), גם מנסה לתמרן - "רוצה לשירותים, רוצה לשתות מיים, לאכול... וכדומה עם התמרונים מסוג "רוצה פיפי" קשה להתמודד, כי הוא טרם גמול מטיטול בלילה - בתהליך. הוא באמת משתדל להירדם, אבל בסופו של דבר נרדם בסביבות 12 בלילה (!!!) מעירים אותו, או שגם מתעורר בעצמו בסביבות 8-9 בבוקר (בהתאם). מתעורר כמה פעמים בלילה גם (קורא לנו לחדר שלו)ץ במשך היום יושן (לא תמיד) בגן כשעתיים (אם לא יושן בגן - עלול להירדם בסביבות 6 בערב (קשה ביותר להעיר אותו אז) ואם לא מעירים - ייתעורר לבד בסביבות 10 בלילה ויישאר ער עד 3-4 בבוקר. האם ניתן לתת לו משהו להרגעה - משהו קל לפני השינה? מה עוד ניתן לעשות? תודה מראש על התשובה!

ילנה שלום, על פניו נראה כי הקושי הינו על רקע התנהגותי. באופן עקרוני אני מניח שבהחלט ניתן לעזור לכם דרך הכוונה התנהגותית שלכם ההורים ולעזור לו להרדם בצורה טובה יותר וגם להוריד את היקיצות. אני מציע לכם לפנות לאיש מקצוע המתמחה בתחום זה ד"ר יונתן קושניר פסיכולוג קליני www.drjkushnir.com

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים