בת 3.5 מתעוררת כל לילה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

27/11/2014 | 13:42 | מאת: דנה

שלום ד"ר קושניר, בתי בת 3.5, כרגע הקטנה מבין 2 בנות (הגדולה בת 5.5). אני בהריון בחודש 6. היא ילדה מאוד פעילה ואנרגטית, נבונה וסקרנית. גמולה (ביוזמתה) מחיתול ביום ובלילה מגיל שנה ו-10 חודשים. לאחרונה נפרדה גם מהמוצץ. מאז שנולדה, לא ישנה רצוף אף לא לילה אחד. בעבר היא היתה מתעוררת בכל שעה-שעה וחצי. בתקופה האחרונה היא מתעוררת פעם-פעמיים בכל לילה. היא בוכה וצורחת ומבקשת שנבוא אליה. כאשר אנו ניגשים אליה היא לא מתלוננת על כאב או פחד או חלום. היא פשוט מבקשת חיבוק / נשיקה / שנכסה אותה. פנינו לרופאת הילדים וערכנו בדיקות שתן, שיצאו תקינות. נתנו טיפול נגד תולעים. מנסים להכיל את הצרחות האלה בכל לילה אבל כבר 3.5 שנים שאין לנו שינה רצופה. אנו מאוד חוששים איך יראו הלילות שלנו בעוד מספר חודשים לאחר הלידה.... האם נראה לך שניתן / צריך לעשות משהו? אם כן - על מה היית ממליץ? אציין שאחותה הגדולה ישנה לילות שלווים ומלאים מגיל חודשיים... המון תודה וסופ"ש נעים!

דנה שלום, נראה כי בתך "חייבת" אותך להרדם דבר שגם קשור קשר הדוק ליקיצותיה בלילה והצורך בך אז. אני מניח כי יש גם קושי בהשכבה מה שקורה ברוב המקרים אבל גם אם לא אז התשובה זהה. המטרה היא באופן הדרגתי לשחרר אותה מכך ולהוביל להרדמות עצמאית גם בהשכבה וגם ביקיצה. הבעיה נמשכת כבר זמן אני חושב שכדאי לכם פנות לאיש מקצוע שילווה אותך בכך, באופן עקרוני ההתערבות הטיפולית היא קצרה ויעילה מאוד ד"ר יונתן קושניר פסיכולוג קליני www.drjkushnir.com

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים