תינוקת בת חצי שנה - בעיה בשנת לילה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

13/11/2014 | 10:41 | מאת: גילי

שלום קצת רקע לפני שאתאר את הבעיה בשנת הלילה. תינוקת בת חצי שנה (אחות לילדה בת 4), נולדה בנשקל 3.700 ק"ג. משקלה העדכני מלפני מס' ימים - 7.100 ק"ג. אמנם נולדה במשקל גבוה יחסית (אחוזון 80), אבל לא אכלנית מי-יודע-מה, כרגע על אחוזון 50 מבחינת משקל, וגבוהה יחסית למשקלה. בשבוע-שבועיים האחרונים יש שיפור באוכל, אם כי היו כבר תקופות טובות, ואז שוב ירידה באוכל, כך שאנו ממשיכים לעקוב. לעצם העניין, מגיל חודשיים כבר ישנה לילה רצוף, בסביבות 20:00 בערב עד 07:00-08:00 בבוקר (אם כי שנת היום שלה באותה תקופה כמעט ולא היתה קיימת). לאחרונה, ישנה שינה רציפה משעה 20:00 בערך, עד שעה 01:00-02:00. משעה זו מתחילה הילדה לנוע החוסר נוחות, בערך כל 3/4 שעה עד שעה מתחילה לזוז באי נוחות, עושה סימנים של התעוררות. מייד אנו קמים אליה, ושמים לה את המוצץ, והיא נרדמת מייד, לעוד שעה בערך, וכך חוזר חלילה. אם לא שמים לה את המוצץ מייד, אז מתחילה להתהפך על הגב (ישנה על הבטן) ועלולה להתעורר לגמרי. כשמגיעים לשעה 5:00 בבוקר, ושוב נותנים לה את המוצץ, עלולה להירדם חזק מאוד, מה שמכריח אותנו להעיר אותה יזום בשעה 07:00, כלומר ישנה חזק. בשלב מסויים חששנו שהיא מגיעה לשעה 01:00-02:00 קצת רעבה, ולכן לא נוח לה, אז ניסינו פעם או פעמיים האכלת חלום בשעה 22:00-23:00, אבל נמנענו מזה לאחר שזה לא עזר, והמשיכה עם ההתעורריות בערך באותן שעות. עם המצב הזה עוד היינו חיים בסדר, אבל בשבועיים האחורנים חלה הרעה משמעותית. השינה הרציפה משעה 08:00 מתקצרת מיום ליום, אתמול זה הגיע לשיא עם אי נוחות וברבורים החל משעה 22:30, ונמשך ככה עם המוצץ עד לשעה 03:00 בלילה. בשלב זה נשברתי, כי היא ממשה היתה ערה ואף החלה לבכות. נתתי לה בקבוק של 180 (כמות די חריגה בשבילה, לא אכלנית גדולה), כנראה שהיתה רעבה, ואחרי רבע שעה נרדמה עד סביבות השעה 6, גם עם תזוזות מדי פעם. זוהי פעם ראשונה שנתתי לה אוכל בלילה, עד היום נמנענו מזה לגמרי, כי המשקל סה"כ תקין, וגם לא היתה דרישה מצידה. אציין רק כי עדיין ישנה אצלנו בחדר, במיטה משלה כמובן, ולא בחדר עם אחותה, בעיקר בגלל הסיבה שאנו רוצים להגיב מהר להתעוררות, ושלא תפריע לאחותה. טלוויזיה אצלנו בחדר דלוקה עד שעה 12:00-01:00 בלילה, כך שהחדר לא חשוך לחלוטיןעד שעה זו, האם גורם מפריע? בנוסף, באופן כללי נרדמת לבדה תוך מס' דקות עם טפיחות קלות על הגב, ויד שמכסה את הפנים. שאלתי היא מה יכול לגרום להרעה הזו, לחוסר הנוחות בלילה, התהפכויות, בירבורים וכאלה ? מה צריך לבדוק? למי פונים? האם האכלה של הלילה האחרון שציינתי היא טעות, ועלולה להפוך להרגל? המצב כרגע הוא ששני ההורים לא מצליחים לישון שעה ברצף, לחץ, עייפות ועצבים שמשפיעים על כל הבית. אשמח לעזרה והכוונה. תודה רבה

גילי שלום, יש מספר דברים שאתם מתארים בהתנהלות שלכם ההורים שיכולים להוביל ל"הרעה" בשינה שלה. באופן עקרוני ילד צריך לדעת להרגע ולהרדם לבד ללא עזרת ההורים. חלק מזה כנראה גם קשור להאכלה היזומה שלכם. ילד שמתפתח יפה באופן עקרוני לא צריך לאכול מעל גיל 6 חודשים. אני מציע לכם להגיע לפגישת יעוץ או שתים אצל איש/אשת מקצוע המתמחים בשינה ד"ר יונתן קושניר פסיכולוג קליני www.drjkushnir.com

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים