איך יודעים שמדובר בבעיה?

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

05/11/2014 | 07:55 | מאת: נועה

בני בן חמישה חודשים וחצי והוא יונק. לאחרונה התחלתי לתת לו מעט טעימות של אוכל מוצק. כשהיה יותר צעיר היה יונק כל שעתיים ובהדרגה המרווחים גדלו באופן טבעי. אני מנהיגה טקס שינה קבוע שמורכב מאמבטיה, ארוחה ואז אני שמה אותו במיטתו (אשר אצלנו בחדר, מטעמי מקום. כרגע דירתנו קטנה מידי), לרב ער, והוא יודע להרדים את עצמו. כבר היו לנו לילות בהם הוא קם אחר כך מתישהו בין 12-2 לאכול, ואז מתישהו בין 3-5, ואז מתעורר סופית בשבע. היו לנו בעיות בשנת היום וניסיתי ללמדו להרדים את עצמו ולישון יותר מחצי שעה, ולאחר מאמצמים כבירים נראה שזה הצליח. הוא ישן היום לפחות פעמיים במהלך היום - תנומה של בין שעה לשתיים בבוקר, עוד אחת בין שעה לשעתיים בצהריים, ולפעמים גם אחרי הצהרים תנומה קצרה נוספת. הוא נעזר במוצץ. הוא לא תינוק שפשוט נרדם. גם כאשר מאוד עייף, אם הוא לא מקבל הוראה ברורה ונמצא בתוך מיטתו (למשל אם הוא בעגלה), הוא לא ירדם. בשלושה לילות האחרונים משהו קרה. החל מבערך 12 בלילה הוא מתעורר הרבה, ולא מצליח לחזור לישון. בלילה הראשון הוא התהפך במיטתו משעה שלוש כשעה ולא הצליח להרדם. הוא אפילו לא בכה זמן רב. בסוף נתתי לו לאכול, הוא נרדם בעזרתי (ליטפתי אותו במיטתו) והתעורר מהר מאוד ושוב לא הצליח להרדם. ובשני הלילות שבאו אחר כך חשבתי שאולי בכל זאת משהו מציק לו ולכן נתתי לו לאכול כל פעם שהתעורר. הוא גם מתעורר משנת הלילה מוקדם מהרגיל - בחמש בבוקר הוא כבר עירני לגמרי, ומחייך, ובמצב רוח טוב. שאלתי היא זו - אני יודעת שבסביבות הגיל הזה אמורה להיות קפיצת גדילה. איך אני יודעת אם מה שאנחנו חווים הוא קפיצת גדילה, ואז זה פשוט יעבור כמות שבא לאחר כמה לילות קשים, או שמדובר ברגרסיה שדורשת התערבות? מה עלי לעשות? אודה מאוד לתשובתך, אני מותשת לגמרי...

נועה שלום, אם את משערת שיש כאן משהו שהינו חריג ואולי נמשך כמה ימים, חכי כמה ימים ותראי. אם עדיין התופעה ממשיכה ומטרידה אותך את כמובן יכולה להתייעץ עם הרופא המטפל. בכל מקרה לגבי האוכל שציינת באופן עקרוני ילדים מעל גיל 6 חודשים שמתפתחים יפה כבר אינם זקוקים לאכול במהלך הלילה. לכן כדאי שתישמי לב לנושא זה בהמשך ולבחון האם קשור ליקיצות הליליות וכמובן לבדוק הרגלי שינה נוספים, האם למשל תלוי בכם כדי להרדם בלילה. ד"ר יונתן קושניר פסיכולוג קליני www.drjkushnir.com

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים