התעוררות ילד בלילה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

20/10/2014 | 14:14 | מאת: סימה

שלום, יש לי ילד בן 5 וחצי . בכל לילה בשעה 1:00 באופן קבוע מתעורר משנתו ומגיע אליי לחדר על אף בקשתינו לא מוכן לחזור למיטה שלו ונעמד בכניסה של החדר , יכול גם לעמוד שעתיים שלוש . במידה ומחזירים אותו לחדר , או שהוא חוזר אלינו או שהוא מתחיל לבכות. גם כשלא מתייחסים אליו הוא ממשיך לעמוד בכניסה לחדר . בשעות הערב אין לו בעיה להכנס למיטה שלו ולהרדם לבד , הבעיה מגיעה כאשר הוא מתעורר מתוך שינה. תודה

סימה שלום, על פני נראה כי הקושי הינו על רקע התנהגותי. אני מניח שמכוון שכתבת "במידה ומחזירים אותו לחדר", כלומר לעיתים מוחזר ולעיתים לא. המטרה היא להבהיר שאין שום מצב שהוא ישן במיטה שלכם בצורה נחושה ועקבית, כך הוא ידע שאין "אופציה כזו" ויפסיק לנסות. יש הורים שמצליחים לעשות זאת לבד ויש הורים שזקוקים לליווי מקצועי, בכל מקרה ניתן לעזור לכם. ד"ר יונתן קושניר פסיכולוג קליני www.drjkushnir.com

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים