מיטת מעבר בת שנתיים

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

12/10/2014 | 16:34 | מאת: ענת

שלום רב,ביתי בת שנתיים וחודשיים כמעט ובאופן כללי אין בעיות שינה. נרדמת לבדה במיטה שלה , שינה רצופה כל הלילה. לפני יומיים העברנו אותה למיטת מעבר והמעבר מאוד קשה לה, היא לא רוצה לראות את המיטה, בוכה ללא הפסקה , בהרדמה אני יושבת לידה , ואז עוברת לשבת ליד הדלת של החדר,זה יכול לקחת גם שעה שלמה. ואז זה אינו נגמר כאן, יש המון יקיצות באמצע הלילה, כמובן שקמה מהמיטה ואני מחזירה אותה. זה ממש בלתי אפשרי לישון כך בלילה מבחינתי. גם לגבי שנת צהריים , היא נרדמה במיטה אך קמה כעבור 40 דק' ( שבד"כ ישנה שעתיים). אני מתלבטת אם היא עדיין לא מוכנה ואולי כדאי להחזיר את הלול? פיזית לא צפוף לה שם והיא אינה מנסה לטפס עליו. בנוסף במידה ואחזיר את הלול הקודם שלה, האם זה יהיה בסדר שמיטת מעבר תישאר בחדרה ,שאולי היא תישן שם מידי פעם צהריים או "תתיידד" עם המיטה... תודה רבה.

ענת שלום, מעברים ושינויים, כגון מה שאתם מתארים - מעבר מיטה יכולים להוביך לקושי של הילד ול"מחאה" שלה על התנאים החדשים. אם החלטתם על המהלך ואין בעית בטיחות, המשיכו להנהל בצורה בה התנהלתם קודם עד שתתרגל למצב. ד"ר יונתן קושניר פסיכולוג קליני www.drjkushnir.com

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים