בעיות שינה אצל ילד בן שנה ו-11

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

01/10/2014 | 05:51 | מאת: רותם

שלום, בני בן שנה ו-11 חודשים. בוגר, דעתן, לא בכיין ומאוד וורבלי. מאז היוולדו לא היו בעיות שינה חריגות. התחיל לישון לילות מלאים מגיל 3.5 חודשים ועד המעבר למיטת יחיד נרדם לבד. בתחילת ספטמבר העברנו למיטת יחיד ובנוסף התחיל גן חדש. מאז טקס ההשכבה ארוך יותר אך לא לווה בבעיות חריגות והיו לילות (מיד עם תחילת הגן) שהיה מגיע למיטתנו באמצע הלילה ונכנס לישון. מאז שבוע שעבר, מתקשה מאוד להירדם (טקס הרדמה מתחיל בסביבות 19:15 ונרדם סופית רק לקראת 22:00) ובשבוע האחרון (מאז חתונתה של אחותי בה נרדם ב22:30 והתעורר שוב ב00:00 והיה ער עד 2:30) הוא מתעורר כל לילה בסביבות השעה 1:00 ונשאר ער עד 3:00. לעיתים מלווה בבכי לעיתים לא. מבקש לשבת מול המחשב ולראות טלויזיה, מבקש לטייל בעגלה או לשחק משחק קופסא. מתעקש לישון על הרצפה. בוכה מאוד אם מנסים כל דבר אחר. יש לו מים באוזניים אבל הרופא טוען שזה לא אמור לגרום לכזו הפרעת שינה. נשמח לסיוע, אנחנו עייפים :-{

הי רותם, פעמים רבות לאחר לילה בו היה שינוי מבחינת השינה (כמו מסיבה, שינה במקום אחר וכו') הורים לא חוזרים לשגרה שהיתה קודם, לאור "מחאת" הילד. הבעיה שהדברים האלה הולכים ומחמירים אם לא חוזרים לשגרה. המטרה באופן כללי היא לנהל את "הדרישות" של הילד ולהתנהל בצורה כזו שהן לא יתקיימו בצורה עקבית למרות הבכי. אפשר לקרוא לזה גם הצבת גבול. יש הורים שמצליחים לעשות זאת לבדם ויש הורים שזקוקים להכוונה. ד"ר יונתן קושניר פסיכולוג קליני www.drjkushnir.com

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים