מעבר ממיטת תינוק למיטת מעבר

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

22/09/2014 | 19:35 | מאת: עמית

בני בן שנה וחצי ובעוד שבוע אנו עוברים לדירה חדשה. העניין שממיטת התינוק שלו הוא מנסה לטפס ואני חוששת שאם אחליף למיטת מעבר בזמן הקרוב יחד עם מעבר הדירה הדבר יגרום לו לפחדים וחרדות ,שגם יהיה במקום חדש וגם במיטה חדשה. מתי הגיל המומלץ לבצע שינוי במיטת התינוק? והאם כדאי לשים את שתי המיטות יחד בחדר כדי שיתרגל לראות את המיטה החדשה?

הי, מה שחשוב הוא שדבר ראשון הילד יהיה בטוח. אם את רוצה להחליף מיטה אז אפשר גם עם מעקה בטיחות. התהליך טבעי, אני חושב שכדאי שתנסי להוריד את החששות שלך מכך שיפתח חששות ופחדים, זה מה שיעזור לו. סה"כ התהליך מאוד טבעי.. אני לא חושב שזה ישנה אם תשימו את המיטה שיראה אותה שנה טובה! ד"ר יונתן קושניר פסיכולוג קליני www.drjkushnir.com

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים